[Ur nummer: 07/2004] Filmtitel: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Regi: Michel Gondry
Skådespelare: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood
Biopremiär: 20 augusti 2004

Joel (Jim Carrey) och Clementine (Kate Winslet) har gjort slut. Efter att ha varit passionerat förälskade i varandra inser de att de egentligen inte passar ihop.
Den impulsiva Clementine får kontakt med en firma som raderar ut dåliga minnen och således lyckas hon göra sig fritt alla minnen av Joel. När Joel får reda på vad som hänt gör han samma sak. Fast vill han egentligen sudda ut alla minnen?
Allt kanske inte var så dåligt trots allt? När han inser vad som håller på att hända börjar hans hjärtas kamp mot hjärn-tvätten.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind bygger på ett manuskript från Charlie Kaufman (I huvudet på John Malkovich och Adaptation) och idén, att rensa sin hjärna från dåliga minnen, är suverän att bygga en film på.
Dessvärre funkar inte filmens huvudpersoner tillsammans och vissa delar av filmen är rörig och det krävs nästan att man ser den två gånger för att riktigt hänga med. Trots detta är filmen helt klart värd att rekommendera, speciellt till alla som vill se en annorlunda kärlekshistoria på bio.