[Ur nummer: 11/2004] Filmtitel: Supersize Me
Regi: Morgan Spurlock
Genre: Dokumentär

Under 30 dagar åt Morgan Spurlock sin frukost, lunch och middag på McDonald’s. Han ville testa hur maten hos världens ledande snabbmatsjätte skulle påverka hans vanligtvis goda hälsa och fysik. Resultatet var skrämmande. I takt med att Morgan stoppade i sig hamburgare, chips och mcnuggets som han svalde ner med läskedryck, försämrades hans blodvärden till dess att de låg på samma nivå som en alkoholists.
Supersize Me ställer frågan vem det är som bär ansvaret för vad vi stoppar i oss. Är det McDonald’s eller vi själva?
Morgan anser att McDonald’s bär den största delen av ansvaret, speciellt då företagets reklam riktar sig främst till barn och utan att upplysa om eventuella hälsorisker.
Till en början känns filmen något överdriven, vem äter tre mål mat på McDonald’s varje dag? Men precis när man tänkt den tanken förstår man att tre McDonald’s-mål om dagen inte är så långt ifrån verkligheten för en del av USA:s befolkning. Förutom ett visst underhållningsvärde är filmen främst tankeväckande, äcklig och skrämmande. Speciellt första gången som Morgan äter en Supersize måltid och inte får plats med hela hamburgaren i magen.