Via en blockad har Livs, sedan den 7 juni, försökt få ägaren till Mariestads Fiskaffär att skriva på ett hängavtal, för att säkra rättigheterna för den Livs-medlem som arbetar i fiskaffärens rökeri.

[Ur nummer: 11/2004] Men hittills har resultatet av blockaden varit lika med noll.
Och Jan Inge Brandin, som i ur och skur stått blockadvakt utanför fiskaffären merparten av tiden, börjar känna sig en aning frustrerad.
 – Glåporden från allmänheten, mot oss som står vakt, blir bara värre och värre. Det är faktiskt ganska jobbigt mentalt att stå här just nu. Och det börjar bli kallt också.
Förhoppningen som gror är, att Handelsanställdas förbund ska göra gemensam sak med Livs och kräva avtal för de Handelsmedlemmar som nu arbetar avtalslöst bakom disken i själva fiskaffären.
– Det är ju mening att så ska ske. Och Handels har  också aviserat att man ska söka upp fiskaffärens ägare just den här veckan och avkräva honom ett avtal, berättar Jan Inge.

Många turer
Och om så sker och om det då blir fråga om avtalsskrivande  förutsätter  Jan Inge att även Livs hänger med på vagnen.
– Men det har varit så många turer hit och dit nu så jag vet snart inte vad  jag ska tro längre. Jag bara hoppas att det kommer till ett slut snart på den här segdragna konflikten.