[Ur nummer: 01/2005] Filmtitel: Titta på mig
Regi: Agnes Jaoui
l Lolita (Marilou Berry) är 20 år, överviktig, förbannad och har dåligt självförtroende. Hon söker ständigt uppmärksamhet från sin pappa, Étienne (Jean-Pierre Bacri) och har svårt att leva ett självständigt liv.
Étienne verkar inte bry sig om sin dotter utan är mest fokuserad på sitt liv som författare och vad andra människor tror och tycker om honom. Hans redan stora ego förstärker han genom att omge sig av människor som avgudar honom och som inte säger emot trots att han behandlar dem respektlöst. I denna dystra situation försöker Lolita hitta sig själv och när hon träffar Sébastien (Keine Bouhiza) har hon chansen att uppleva äkta kärlek, men frågan är om hon kan ta till sig Sébastiens uppriktiga respekt. Handlingen låter banal och det kanske den också är, men detta till trots är filmen både underhållande, vacker, varm, rörande och manar till eftertanke.