Nya försäkringar börjar gälla redan i sommar om kongressen så vill

Livs förbundsstyrelse är enig om att föreslå kongressen i maj att anta det så kallade LO-paketet. Det innebär att fyra försäkringar – bland annat hemförsäkring – tecknas för alla aktiva medlemmar. Fackavgiften kommer i så fall att höjas med 30 kronor per månad.

[Ur nummer: 01/2005] – Det här är en så förmånlig försäkringslösning att även många som är principiellt tveksamma till att facket ska syssla med hemförsäkringar inser att paketet är så starkt och billigt att de köper det i alla fall, säger Livs förbundsordförande Åke Södergren.
Förutom hemförsäkring ingår även tjänstegrupplivförsäkring, fritidsolycksfallsförsäkring och barngrupplivsförsäkring i LO-paketet. Totalt kostar paketet 75 kronor per medlem och månad, men genom att de nuvarande försäkringslösningarna sägs upp till förmån för LO-paketet kommer medlemsavgiften bara att höjas med 30 kronor per månad om kongressen antar förbundsstyrelsens förslag.
Flera fackförbund har idag försäkringslösningar som innehåller hemförsäkring och som påminner om LO-paketet, men om Livs antar förslaget blir förbundet först ut att anta exakt det paketet.
Om kongressen antar förbundsstyrelsens förslag kommer LO-paketets försäkringar att gälla från den 1 juli 2005.
Läs mer om LO-paketet i det kommande numret av mål och medel som kommer den 4 februari.