Boktitel: Svek

[Ur nummer: 02/2005] Efter ett långt äktenskap upptäcker Eva att hennes man Henrik varit otrogen i minst ett år. Henrik förnekar och Eva bestämmer sig för att hämnas. (”Helvetets alla fasor är inget mot vreden hos en bedragen kvinna.”)
I en parallellhandling vakar Jonas vid sin flickväns sjuksäng. Hon har legat i koma i över två år efter en bilolycka, Jonas har hela tiden skött och älskat henne som om ingenting har hänt.
Av en slump korsas Evas och Jonas vägar och mötet utlöser en kedja av fasansfulla och destruktiva händelser.
Svek är en mycket välskriven, insiktsfull och extremt spännande relations- och kriminalroman som griper tag direkt och som jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig. Men det är verkligen ingen feel good-läsning.
Alvtegens värld ter sig som ett nedslående mörkt ställe, var det någon som kommenterade. Så lägg undan den här boken så länge om du känner dig allmänt nere, den är ingenting som man blir gladare av. Boken har trots detta blivit en bestseller och lånas flitigt på biblioteken.
Den oväntade upplösningen lyfter helhetsintrycket ytterligare genom att ruska om begreppen.