Filmtitel: The Aviator

Regi: Martin Scorsese
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett m. fl.
Biopremiär: 21 januari

[Ur nummer: 02/2005] The Aviator handlar om den legendariska Howard Hughes liv. Hughes (Leonardo DiCaprio) var en känd filmproducent och regissör i Hollywood under 1920-, 30- och 40-talen, men trots filmer som Hells Angles och Scarface är han mer känd för sin våghalsighet inom den amerikanska flygindustrin och utmanare till ett av Amerikas största flygbolag, Panam. Filmen tar ett brett grepp om Hughes liv och omfattar även hans turbulenta kärleksliv med kända skådespelerskor som Katharine Hepburn och Ava Gardner, men framförallt handlar filmen om hans svåra mentala sjukdom. Hughes liv är fascinerande och måste vara guld värt för duktiga manusskribenter. Lägg sedan till beundrandsvärda skådespelarinsatser och slutresultatet blir en mer än sevärd film som sannolikt kommer att kamma hem flera stora priser under det kommande året.