Filmtitel: Familjen är värre
Regi: Jay Roach
Skådespelare: Robert de Niro, Ben Stiller, Barbra Streisand, Dustin Hoffman, Teri Polo, Blythe Danner med flera.

[Ur nummer: 03/2005] För fyra år sedan skrattade många av oss, även jag, åt filmen Släkten är värst, där Greg (Ben Stiller) träffar sin flickvän Pams (Teri Polo) föräldrar för första gången. Det visar sig att Gregs blivande svärfar Jack (Robert de Niro) är en före detta CIA-agent som inte litar på någon, allra minst på de män som uppvaktar hans dotter. I uppföljaren, Familjen är värre introduceras Jack och hans familj för Gregs föräldrar, Roz (Barbra Streisand) och Bernie (Dustin Hoffman). Gregs vita lögner, att hans föräldrar är doktor respektive advokat, uppdagas snart av den misstänksamme Jack och Gregs och Pams bröllop är i farozonen.
Skämten som lockade till hjärtliga skratt i första filmen, till exempel att Greg, en man, är sjuksköterska och att hans egentliga namn är Gaylord Focker, är närmast pinsamma i Familjen är värre. Regissören borde ha insett att manuset bara håller för en film.
Fast att dömma av filmens succé i USA så kanske det är jag som har fel, eller så är den amerikanska humorn bara hjälplöst barnslig.