[Ur nummer: 03/2003] Författare: Gillian White
Titel: Häxvaggan
Förlag: Månpocket

Cheryl och Barry Higgins tillhör Englands underklass och lever långt under existensminimum. När ett välkänt produktionsbolag annonserar efter en fattig familj för att göra en dokumentärserie skickar Sheryl in en ansökan. Familjen Higgins blir den utvalda familjen och Cheryls grå vardag får plötsligt guldkant. Barry är mer tveksam. Särskilt när Cheryl går med på att filma deras andra barns födelse, eller när de gifter sig.
Teveserien får stor genomslagskraft hos hela det engelska folket som upprörs över hur ett så strävsamt och vackert ungt par kan leva så fattigt.
Kvällstidningarna bidrar till tv-seriens succé och Cheryl känner sig plötsligt som om hon verkligen ÄR någon. Men känslan är kortvarig. Efter avsnittet då den trogna tittarskaran får reda på att Cheryl och Barry väntar sitt tredje barn vänder opinionen.
Hur ska de klara av att försörja tre barn? Drevet går och Cheryl blir kallad för häxa. Inte nog med att Cheryl och Barrys vanligtvis monotona vardag har åkt berg- och dalbana under tv-serien – deras barn kidnappas.
Det här är en mycket spännande bok!