[Ur nummer: 03/2003] Deborah Moggach har skrivit en spännande bok,  Gungbrädan, om en familj från den övre medelklassen och bosatt utanför London, som vinner en drömresa till Florida. Lokaltidningen kommer över och ett fotografi på familjen hamnar i tidningen. Samtidigt, fast i en mindre välbärgad del av London, får en fattig men idérik kvinna en makaber idé när hon får syn på familjen i tidningen. Tillsammans med sin pojkvän kidnappar de familjens äldsta dotter och de får så småningom ut en stor lösensumma. Den kidnappade flickan återvänder till sin familj men allt är förändrat. Pappan tvingades sälja alla sina aktier i sitt företag och till slut även villan för att kunna betala lösensumman. Istället tvingas familjen bo i en hyreslägenhet i en fattig del av London och privatskolor är det inte tal om. Tyngd av skuldkänslor ger mamman upp sin karriär som inredningsarkitekt för att, verkligen, kunna ta hand om sina barn.
Kort sagt – familjen genomgår stora förändringar när den förlorar sin förmögenhet till kidnapparna. Deras liv förändras också och inte enbart till det positiva som de hade hoppats. Bokens sensmoral är ju trots allt att pengar inte är samma sak som lycka, även om pengar trots allt gör livet enklare – eller?