Fattig tjej slår sig in

[Ur nummer: 04/2005] Skådespelare: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman m fl.
Premiär i Sverige: 8 april
l Upphaussad av media och med fyra Oscar-statyetter till sitt namn så är det lätt hänt att ha allt för stora förväntningar på A Million Dollar Baby. Om du faller i den kategorin så kommer du att bli besviken. Maggie (Hilary Swank) är en fattig servitris som tvingas äta rester från restaurangen. Hennes mamma bor i husvagn, lever på bidrag och Maggie har insett att hon vill göra något mer med sitt liv – hon vill boxas.
Envis som få lyckas Maggie få boxningstränaren Frank (Clinton), som inte tillåtit någon att komma honom nära sedan han förlorat kontakten med sin dotter, att coacha henne till stor framgång och till stort fall…mer än så behövs inte för att beskriva handlingen som trots gripande drama (speciellt under den sista delen av filmen) och hyfsade skådespelarinsatser, är långt ifrån en unik film. Vi har redan sett tjejer från dåliga och fattiga familjeförhållanden slå sig in i den mansdominerande boxarvärlden.
Och om det inte är boxning så kan det vara något helt annat, så när som på ett antal knockouter handlar filmen faktiskt inte särskilt mycket om boxning.
Så för er som faller inom kategorin ”gillar boxningsfilmer” och som vill se en bra film – se inte A Million Dollar Baby.