Regi: Francois Ozon

[Ur nummer: 05/2005] Filmen tar sin början när en advokat läser upp villkoren för skilsmässan mellan Marion (Valeria Bruni Tedeschi) och Gilles (Stephane Freiss). Med saklig röst deklarerar advokaten hur deras tillhörigheter ska delas upp och villkoren kring vårdnaden av deras son. Den inledande scenen följs av Gilles och Marions sista farväl på ett hotellrum. Avskedet slutar i våldtäkt som bekräftar att det inte funnits tillräckligt med respekt och kärlek i deras förhållande och att en skilsmässa är det enda rätta. Men frågan som driver filmen – när tog kärleken slut? – har fler förklaringar. I de fyra av filmens återstående ”kapitel” (filmens originaltitel är 5×2) får besökaren fler förklaringar. Bland annat är Marion otrogen på sin och Gilles bröllopsnatt och Gilles är otrogen mot sin dåvarande flickvän när han blir ihop med Marion.
Samtidigt som historien berättas i omvänd kronologisk ordning kan nog de flesta av biobesökarna identifiera sig med många av filmens situationer eller känslor. Valeria Bruni Tedeschi gestaltar Marion alldeles ypperligt och skådespelarinsatserna gör en realistiskt film ännu mera trovärdig.