Cerealia och Operakällaren i samarbete

Ett hundratal nya livsmedelsjobb kan skapas när Operakällaren i Stockholm tillsammans med Cerealia Foods startar ett nytt färdigmatbolag i Södertälje.

[Ur nummer: 06/2005] Det nya bolaget som heter Gooh ska göra hälsosam och god färdigmat som ska säljas i egna måltidsbutiker. Den första öppnas på Norrlandsgatan i Stockholm i september.

Ny teknik
Lars Fins, vd och ansvarig för utvecklingen av Gooh, säger att det är en ny produktionsteknik som används.
Maten kokas på ett skonsamt sätt och förpackas i en syrefri miljö som ger den extra lång hållbarhet.
För konsumenten är det bara att sätta in färdigrätten i micron.
Recepten har tagits fram av matchefen på Operakällaren, Stefano Catenacci, och menyn ska innehålla ett stort inslag med rätter inspirerade av Medelhavsköket.

Bönderna äger
Råvarorna ska hämtas från det svenska lantbruket, vars bönder – genom Cerealia – också är huvudägare i bolaget.
Lars Fins har stora förhoppningar på den nya färdigmaten. Är det något konsumenterna gillar kommer man i rask takt att öppna tre-fyra butiker i Stockholm och fortsätta en lansering i övriga landet. En produktionsanläggning finns utanför Södertälje och det är där man kommer att fortsätta expansionen.
– Om allt går som beräknat kommer vi att behöva anställa ett hundratal personer i Almnäs, säger Lars Fins.
Det kommer också att bli ett visst inslag av legotillverkning.