[Ur nummer: 09/2005] Arla Foods nye vd, Peder Turborgh, har uttalat sig i media och sagt att siktet är inställt på export till Kina av mjölkpulver. Det innebär möjligheter för småländska Vimmerby. Pulvret skulle kunna användas till drickmjölk.
I Sverige pågår en omorganisering av transporterna. Ett varsel kommer i höst vad det gäller Linköping, säger koncernfackets ordförande Håkan Gillström. Hur många det blir vill han inte uttala sig om, men uppgiften i media om att det skulle röra sig om 100 jobb och nedläggning stämmer inte. Omstruktureringen ska vara klar våren 2007. Det blir regionallager i Jönköping där det investeras och skapas nya jobb. Personalen erbjuds flytta med, säger Gillström.
I Danmark har Arla träffat ett avtal med den tyska lågpriskedjan om att leverera mjölk och mejeriprodukter. Enligt uppgifter i Land Lantbruk är det på gång i Sverige också. Arla kommer att lansera hållbarhetsbehandlad mjölk som ska säljas i hela landet.
I ett pressmeddelande har Arla talat om att företaget i framtiden ska packa dansk ost i sitt polska mejeri i Tychowo. Det är personalkrävande arbete. Produktion av Edamerost har flyttats från Polen till Danmark.