[Ur nummer: 04/2003] Filmen The Ring börjar med Katies konstiga död. Vanställd i ansiktet och med ett hjärta som slutat slå hittas hon ihopkrupen i garderoben. Rachel Keller som är Katies moster börjar i egenskap av journalist att utreda vad som egentligen hände.
När Rachel först hör historien om en livsfarlig videokassett småler hon bara. Vandringssägen är att man dör efter exakt sju dagar när man sett filmen och enligt Katies vänner ska hon och tre andra kompisar ha sett filmen. Nu är alla döda.
Rachel spårar upp videokassetten och efter att ha sett filmen vet hon varken ut eller in. Hon kontaktar sin före detta man som är fotograf, och tillsammans inser de att de kommer att dö inom sju dagar och de måste hitta lösningen. Paniken stiger när de inser att deras son också sett filmen.
The Ring är en filmatisering av en populär japansk bok av Kôji Suzuki, som tidigare filmatiserats, då med titeln Ringu, av Hideo Nakata.
Ringu blev en kultklassiker bland skräckfilmsfantaster, men The Ring kommer knappast att nå samma status. Det finns alltför många logiska luckor i berättelsen.
 Trots det uppfyller The Ring kraven på en bra skräckfilm – biopubliken sitter på nålar och hoppar till vid minsta ljudeffekt.