[Ur nummer: 06/2003] Titel: Phone Booth
Regissör: Joel Schumacher
Skådespelare: Colin Farrel, Kiefer Sutherland, Katie Holmes.

Den ständigt bluffande PR-konsulten Stuart tillbringar det mesta av sin tid med örat fäst vid en av sina två mobiltelefoner. Varje dag vid ett bestämt klockslag byter han mobiltelefonen mot en telefonkiosk. Från den ringer Stuart en vacker tjej som han hoppas ska bli hans älskarinna. Varje gång tar han av sig sin vigselring. Ett tecken på dåligt samvete mot sin fru. Så en dag, efter samtalet med den potentiella älskarinnan, ringer telefonen. Stuart svarar, det är hans livs misstag. På andra änden finns seriemördaren med ”samvete”. Han har mördat flera falska och giriga män och är inte särskilt glad över Stuarts arroganta och själviska leverne… I en värld där tron på en allsvetande gud ersatts med tron på att framgång och pengar ger lycka försöker filmen Phone Booth ruska om sina tittare. Omskakningen är inte särskilt omtumlande eller underhållande. Så vill du se en riktigt bra film på samma tema  – hyr klassikern American Psycho.