[Ur nummer: 06/2003] Titel: HM – Handelsmännen
Författare: Bo Pettersson
Förlag: Månpocket

H&M:s framgångssaga börjar i Västerås där företagets grundare Erling Persson växte upp. Läsaren får reda på hur den driftige och påhittige Erling byter namn till Karl.  Han introducerar ett rörligt sortiment, vilket lockar till nya klädinköp . Detta sätts i perspektiv med den svenska textilindustrin som går allt sämre. Lite senare i denna kronologiskt berättade historia tas läsarna med på H&M:s expansion i världen och hur kronprinsen, det vill säga Erlings son Stefan, tar över det gigantiska familjeföretaget. Boken handlar inte bara om H&M och dess företagskultur utan ger även en god inblick i  den svenska modevärlden. Överhuvudtaget är det intressant att läsa om ett företag som precis som Volvo, Abba och Björn Borg satt Sverige på kartan.