[Ur nummer: 09/2003] Swedish Meats köper 49 procent av Lennart Wedins Slakteri AB.
Köpet innebär att företagen slår samman sina verksamheter i Norrland och det nya företaget kommer att heta Nyhléns Chark AB som är ett välkänt varumärke i Norrland.
Det nya bolaget beräknas få en omsättning på omkring 400 miljoner kronor.
Integreringen av företagen är i full gång.
Det är många som berörs av samgåendet. Vid Swedish Meats anläggning i Skellefteå finns 95 anställda. I Östersund där verksamheten bedrivs av Lits Djurservice samt på Wedins anläggningar i Ullånger, Lunde och Skellefteå finns totalt 80 anställda.
I pressen står det att troligen något av slakterierna kommer att läggas ned.
* Finns det anledning till oro?
– Vi vet än så länge inte vad det här kommer att innebära. Men visst finns det orosmoln. I det nya bolaget kommer det att finnas tre slakterier och frågan är om det är lönsamt på sikt, säger Anders Andersson, lokalombudsman i Livs avd 8 Sundsvall.
Han tror inte att det nya bolaget lägger ner vare sig Swedish Meats slakteri i Skellefteå eller Wedins slakteri men däremot ser det inte så bra ut för Livs medlemmar på slakteriet i Östersund.
– De som arbetar där var tidigare anställda av Swedish Meats men sades upp och är numera anställda av Lits Djurservice som slaktar och styckar åt Swedish Meats på slakteriet i Östersund.
– Nu riskerar dessa personer att förlora jobbet igen. Det är oerhört tufft och dessutom har de fått mycket lite information om vad som händer, säger Anders Andersson.