– Om det lönar sig för Carlsberg att lägga ned i Bromma måste något vara väldigt galet, säger Kris-tina Nordström, Livs för-bundsombudsman och ansvarig för bryggeri-branschen.

[Ur nummer: 09/2003] – En nedläggning av bryggeriet i Bromma är förödande för de enskilda människorna. Och jag vet sedan min tid som lokalombudsman att här finns många med mycket lång anställningstid, säger hon och fortsätter:
– Det är också dystert för Stockholm. Här finns mycket lite livsmedelsindustri kvar, överhuvudtaget finns det få industrijobb.
Hon beklagar djupt att de mellanstora företagen försvinner överlag. Och att det snart bara finns jättelika anläggningar kvar vilket leder till att maten måste fraktas många många mil.
– Det är uppenbart för billigt att säga upp folk och för billigt att transportera varor över halva Sverige vilket dessutom är ren miljöförstöring, säger hon och fortsätter:
– Något är helt klart mycket galet. Och tyvärr är det här en utveckling som vi ser inom i stort sett alla Livs branscher. Det är inte i linje med vad förbundet tycker och det borde inte löna sig men det gör tydligen det.