[Ur nummer: 10/2003] Filmtitel: Kalenderflickorna (Calender Girls)
Skådespelare: Helen Mirren, Julie Walters
Regi: Nigel Cole

När Angela Bakers (Julie Walters) make dör i cancer förändrades hennes syn på vad som är viktigt i livet. Så när Angelas bästa väninna Tricia Stewart (Helen Mirren) föreslår den kontroversiella idén – att posera naken i en kalender för att samla ihop pengar till en ny soffa för canceravdelningens väntrum – är hon inte sen att haka på. Men nakenkalendern faller inte alla byns medelålders damer i smaken och det krävs både mod och list för att övertyga tillräckligt många för att fylla årets alla månader. Nyheten att damer från den engelska landsbygdens medelklass klär av sig nakna når snabbt ända till Hollywood och i en handvändning förändras nakenmodellernas liv. Filmen, som är baserad på en sann historia, är underbart varm och ger lite utav en ”Änglagårdskänsla”. Men det allra bästa är vetskapen om att sjukhuset har fått betydligt mer än en ny soffa. Kalendern har hittills samlat ihop nästan åtta miljoner.