Trots att fackklubben på Marabou har sagt nej till att göra avsteg från turordningen väljer arbetsgivaren att fullfölja sina planer. Företaget struntar i lagen om anställningsskydd och går hellre till arbetsdomstolen.

[Ur nummer: 10/2003] Det är inte lätt att få ansvariga på Marabou att kommentera det lagda varslet och de många undantagen från turordningen. Personalchef Maria Almlöf-Johansson hänvisar till fabrikschefen Anders S Johansson. Han vill dock inte kommentera det hela utan hänvisar i sin tur till Magnus Nelin, vikarierande informationschef.
– Genom att vi inför ny teknik får vi överskott av personal efter årsskiftet. För att lösa detta ville vi utveckla ett flexibelt arbetstidssystem, säger Magnus Nelin.
Han väljer med andra ord att kalla tidbanken för flexibel arbetstid, kärt barn har många namn…
* Du säger att den nya tekniken ska vara i bruk vid årsskiftet. Är det verkligen realistiskt?
– Ja, och enligt våra beräkningar får vi då ett överskott på 100 personer. Ett system med flexibel arbetstid hade kunna avhjälpa detta men det har vi inte fått gehör för.
* Men denna flexibla arbetstid strider mot kollektivavtalet?
– Ja, och de anställda ville inte ha det men det innebär att vi tvingas varsla 100 personer.
* Att det blir en nedgång efter nyår är ju ingen nyhet. Det har gått att lösa tidigare. Varför är det så omöjligt nu? Ni kan ju hämta hem städning och packning som görs på entreprenad?
– Även om vi gör på samma sätt som tidigare år så får vi ett överskott på 100 personer.
* Ni vill dessutom undanta 28 personer?
– Det handlar om 25 personer och det är enligt den praxis som finns att man har rätt att undanta nyckelpersoner som har en specialistkompetens.
* Skulle inte de som ni nu vill gå förbi, genom de undantag ni vill göra, kunna skaffa sig denna kompetens fram till nyår?
– Nej, vi har inte den uppfattningen.
* Kan du förstå att detta väcker starka känslor när personer med kort anställningstid går före dem med lång anställningstid?
– Ja, men det finns samtidigt i reglerna denna möjlighet att undanta personer som har en nyckelposition.
*Om man kan komma överens med facket,  men i det här fallet har ju klubben sagt nej till dessa undantag?
– Det stämmer att facket inte gått med på detta och det är något mycket ovanligt. Enligt vår bedömning så följer vi dock de regler och lagar som finns på detta område.
* Så ni är beredda att låta arbetsdomstolen pröva frågan?
– Ja, vi tycker att det är bra att en utomstående granskar det hela.