[Ur nummer: 11/2003] Filmtitel: The League
Regi: Stephen Norrington

Året är 1899 och världen står inför ett farligt hot – ett ”nytt” vapen har utvecklats och hamnat i fel händer. Storbritannien, rädd om sitt imperium, kallar samman de bäst tänkbara för att stoppa detta hot – the League of Extraordinary Gentlemen.
Först att bli kallad till den nobla uppgiften är den berömda jägaren Allan Quartermain (Sean Connery) som befinner sig på äventyr i imperiets Afrika.
Allan Quartermain övertalas att rädda det brittiska imperiet tillsammans med den osynlige tjuven Rodney Skinner (Tony Curran), den odödliga och fåfänga Dorian Gray (Stuart Townsend), Dr Jekyll and Mr Hyde (Jason Flemyng), Tom Sawyer (Shane West), kapten Nemo (Naseeruddin Shah) och vampyren Mina Hunter (Peta Wilson).
Tillsammans jagar dessa fantasifigurer den stora skurken som gör allt för att försöka döda och infiltrera the League of Extraordinary Gentlemen. Filmen är baserad på Alan Moores noveller, men handling är dessvärre inte lika spännande som filmens karaktärer.
En ganska underhållande film, men knappast extraordinär, särskilt när Allan Quartermain, som representerar det brittiska imperiet, lämnar över styrspaken för det nya århundradet till den unge amerikanen Tom Sawyer.