[Ur nummer: 02/2002] l Zoolander i  regi av Ben Stiller. Komedi.
Derek Zoolander (Ben Stiller) har röstats fram som årets manliga modell tre år i rad, men när segersviten bryts och den nya modellen Hansel (Owen Wilson) vinner, börjar Derek fundera över meningen med livet. Det är svårt att lösa livets gåta, särskilt för en extremt ointelligent fotomodell och när Derek är som mest sårbar hjärntvättas han av Mugato, en känd modeskapare. Dereks hjärna programmeras för att mörda den person som kan avslöja att Mugato använder barnarbetare för att producera sina exklusiva kläder.
Zoolander skulle kunna vara en välbehövd film som kritiserar barnarbete. I stället har Ben Stiller, som även regisserat filmen, valt att fokusera på myten om dumma manliga modeller som i filmen är extremt överdrivna så att ingen i den verkliga modevärlden ska känna sig träffad. Det är också överdrifterna som är poängen med filmen och som gör den rolig, trots att filmen egentligen är totalt meningslös.