[Ur nummer: 02/2002] Livsklubben på Kronfågel i Skara fick rätt. Det var inte färre anställda utan fler anställda som behövdes i produktionen.
– Visst är vi glada att vi hade rätt och att det ska anställas folk. Men det är inget plåster på såret. Sådana här saker skapar bara tumult, säger Niklas Kjellqvist, Livs klubbordförande.
Det var i höstas som Spiras koncernledning meddelade att antalet anställda på anläggningen i Skara måste minska. Till en början skulle 37 personer sägas upp. Livsklubben protesterade högljutt. Företaget gick ju bra och det var snarare brist på folk än för många. En löntagarkonsult kopplades in för att granska beslutsunderlaget.
– Konsulten kom fram till att neddragningen var ett kortsiktigt beslut, och inte bra långsiktigt, berättar Niklas Kjellqvist.
Trots protester sades till slut 16 personer upp. Men det skulle inte dröja länge förrän det visade sig att beslutet varit felaktigt. 21 personer ska nu nyanställas på företaget. Med andra ord så hade konsulten och Livsklubben rätt.
– Men det skulle aldrig koncernledningen erkänna. Det är en fråga om prestige, säger Niklas Kjellkvist.
Samtidigt tror han att det kommer att krävas ännu fler nyanställningar framöver. Företaget går bra och de får bara mer och mer att göra.
– Vi har reserverat oss mot budget och de volymer som vi beräknas hinna med. Det går inte att klara med nuvarande bemanning, berättar han.
Underbemanningen är allmänt känd. Den kostar företaget pengar i form av övertid och långtidssjukskrivningar.
– Vi har en bra dialog med den lokala platsledningen. Så allt är inte nattsvart. Men tyvärr får vi inget gehör hos koncernledningen, säger han.