sött och kusligt

Svensk premiär: 19 november 2005

[Ur nummer: 12/2005] l Harry Potter (Daniel Radcliffe) och hans vänner Hermione (Emma Watson) och Ron (Rupert Grint) blir ett år äldre för varje film och när rulle nummer fyra nu haft premiär är de tre vännerna i en mycket hormonstinn ålder.
Det är sött som sockervadd när ungdomarna förbereder och genomför sin stora skolbal. Flirt och kärlek, osämja och försoning. De sexuella anspelningarna har smugit innanför trolleriskolan Hogwarts tunga portar.
Men äventyren blir också allt otäckare för varje år. I den fjärde filmen återuppstår Harrys ärkefiende, lord Voldemort (Ralph Finnes) i mänsklig gestalt. Intrigen trollbinder från första scen till sista och specialeffekterna är effektiva, magiska, utan att gå till överdrift eller ta över storyn. Författarinnan JK Rowlings berättarglädje och inspiration tycks aldrig sina och den nye regissören Mike Newell har förvaltat sina pund på bästa sätt.