[Ur nummer: 05/2006] Filmtitel: Get rich or die trying
Regissör: Jim Sheridan
Skådespelare: 50 Cent, Adewale Akinnuoye Agbaje, Joy Bryant, Tory Kittles
Sverigepremiär: 28 april
Precis som Eminem har rapparen 50 Cent sett till att få den ultimata marknadsföringen – en film om sitt eget liv. På så sätt kan 50 Cent sätta sin egen stämpel på sitt mörka förflutna med droger och våld. Det är få förunnat. 50 Cent, som spelar huvudpersonen Marcus, sig själv, gör ingen större skådespelarinsats, men å andra sidan är hans insats trovärdig.
Handlingen är dyster, om en pojke vars mamma mördas och för att överleva börjar han sälja knark och blir så småningom en storsäljare.
Knarkframgångarna ger honom status men efter en nära-döden-upplevelse, han blir skjuten åtta gånger, och ett fängelsestraff, ändrar han sin ambitiösa målsättning från knark till musik. Och resten känner vi till.