[Ur nummer: 06/2006] Hör ni, jag tycker att ni får ta och rycka upp er lite på redaktionen. Det är inte dags för semester än på ett tag. Det behövs lite mer drag under galoscherna. Jag skulle vilja se lite mer nytänkande, säger Lusen och tittar uppfordrande på oss alla.
– Vi gör så gott vi kan, suckar vi. Det är lätt för dig att säga. Du är väl inte direkt den produktivaste av oss.

– Och det ska komma från er. Så många goda idéer och tips på förnyelse som jag kommit med under årens lupp, fräser Lusen ilsket.
– Förlåt, det har du alldeles rätt i. Visst har du förgyllt vår vardag både en och två gånger.

– Okej, ni är förlåtna, men bara om ni tar åt er av kritiken. Det räcker inte att sätta på sig kostym och slips och se vagt bekymrad ut på förbundets tevemonitor. Det behövs mer radikala grepp.
– Och vad har du nu att föreslå Lusen? Du är väl uppdaterad när det gäller förbundets planer på att förändra organisationen. Det kommer att dra igång en bred diskussion om framtiden i höst. Den stora frågan är hur Livsmedelsarbetareförbundet skulle organiseras om det bildades idag.

– Kom igen, det där tror ni väl inte att någon orkar engagera sig i. Gäsp! Nej, jag säger bara Robinson, Paradis Hotel, Big Brother, Farmen, Riket och Klubb Goa. Här finns mycket att lära. Det behövs mer spänning och romantik i facket. Skandaler har det ju alltid varit gott om. Låt dem fungera som inspiration.
– Lusen, du kan inte mena allvar. Det där är ju lågvatten. Inte ska väl facket ge sig på dokusåpa? Det var ju nytt för tio år sedan. Nu är det helt ute.

– UTE? Såporna handlar ju om den fackliga idén! Löftet om att hålla ihop över gränserna. Den bakfulle snyggingen just ratad i parceremonin i Paradis Hotel ser sig själv i den just utröstade överlevaren i lag syd i Robinson. Han har samma intresse som utmanaren, alltid hunsad av den svenska storbonden i Farmen.