[Ur nummer: 09/2006] Fotoutställning: Rötter / Roots
Fotograf: Sanna Sjöswärd
Plats: Kulturhuset i Stockholm

En fyraårig flicka från Teheran i Iran adopteras av en familj på Lidingö. Mer än 20 år senare vill flickan hitta sin biologiska mamma. Hon sätter in en annons i en iransk tidning och får napp. En tid senare träffar hon sin biologiska mamma och systrar i Teheran. Flickan, som nu är en kvinna, döptes till Farzaneh (betyder vis på persiska), men har levt merparten av sitt liv som Sanna Sjöswärd. Utställningen om Sanna och hennes möten med sin biologiska mamma, systrar och Iran handlar om att söka efter sina rötter, eller som Sanna skriver: ”Mina resor handlar om att hitta hem”. Under sommaren har bilderna visats på Arbetets museum i Norrköping, men till hösten finns de att beskåda på Kulturhuset.
Utställningen har också blivit en bok som finns att köpa via Sanna Sjöswärds hemsida: www.sannafoto.se