[Ur nummer: 10/2006] Filmtitel: 7 miljonärer
Regi: Michael Hjort
Skådespelare: Reine
Brynolfsson, Loa Falkman, Suzanne Reuter m.fl.

Thrillerkomedi är genrebeteckningen; en kombination av spänning och skratt utlovas alltså i denna historia om sol-och-vår, maffia-torpeder och girighet.
Det hela tilldrar sig på sommaridylliska herrgården Himlabacken. Godsägarens yngste son har, trots svensk arvslagstiftning, ärvt gården och möjligtvis också 20 miljoner – om han kan hitta dem. Till sitt stundande bröllop med en eventuellt stormrik hotelldrottning har han bjudit in sin äldste dumsnälle bror med närig fru och familjens slemmige advokat. När så några oinbjudna personer dyker upp avslöjas besynnerliga relationer som leder till nya förvecklingar och tuffa tag.
Någon thrillerspänning infinner sig inte, men det är i alla fall ganska roligt, då och då. Man småler åt medvetna tönterier, dratta-på-ändan-humor och situationskomik. Man skulle kunna säga att 7 miljoner är en sorts moderniserad pilsnerfilm.
Med vassare manus, sjukare humor och rappare tajming kunde det ha blivit riktigt roligt.
Nu överlever filmen tack vare att rutinerade skådespelare vet hur man levererar replik.