[Ur nummer: 11/2006] Av de 540 kollektivanställda vid Findus i Bjuv förlorar 44 personer jobbet, utöver det kommer tio anställda som är 61 år och äldre att gå i avtalspension. Det blev resultatet av MBL-förhandlingarna som nyligen avslutades.
– Jag tycker att vi uppnådde ett rätt skapligt resultat. Dessutom behöver ingen gå före sista januari nästa år oavsett uppsägningstid, säger Tommy Andersson, Livs klubbordförande på Findus i Bjuv.
Det var 70 anställda som var varslade från början. Utöver dessa ville arbetsgivaren säga upp sju vakter som jobbar med in- och utpassering. Det varslet tog man tillbaka.
– Det är fjärde gången under mina år som ordförande som jag sitter i uppsägningsförhandlingar. Jämför jag med de tidigare gångerna så är det här inget dåligt resultat, konstaterar han.
Bakgrunden till de varsel som lagts är framför allt investeringar på 40 miljoner kronor i en helt ny köttlinje.
– Den nya linjen innebär bättre arbetsvillkor. Det blir mindre slit då produktionen blir mer automatiserad. Dessutom kommer volymerna att öka. Tyvärr är priset för en bättre arbetsmiljö att människor förlorar jobbet, säger han.
Det var så sent som i januari i år som koncernen fick en ny ägare. Det var det amerikanska riskkapitalbolaget Cap Vest som köpte Findus från de svenska ägarna, EQT.