Protester mot nya a-kassareglerna i hela landet

LO kommer att genomföra en stor manifestation mot ned-monteringen av a-kassan den 14 december i Stockholm, Göteborg, Malmö och på flera andra platser.

[Ur nummer: 12/2006] – Det finns ett raseri bland våra medlemmar och LO ska göra allt vi förmår för att få regeringen att ompröva sina planer på försämringar i a-kassan säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.
Hon anser att regeringens förändringar av a-kassan är ett försök att ställa arbetande mot arbetslösa.
Många medlemmar och många artister hör av sig till LO och frågar om de kan hjälpa till.
Manifestationen i Stockholm blir under lunchtid, kl 11.30 – 12.30. Artister underhåller från kl 10.30. Utöver manifestationerna i storstäderna kommer Dalarna att ordna ett tåg till Stockholm den 14 december. Norrbotten har också planer på tåg. Sörmland, Värmland, Örebro och eventuellt Östergötland ordnar bussar.
Därutöver sker en mängd regionala aktiviteter och arrangemang runt om i landet.