[Ur nummer: 12/2006] Hej, det är korrekt som du skriver att arbetstagare med visstidsanställning inte får diskrimineras vare sig lönemässigt eller genom sämre anställningsvillkor i övrigt. Bageriavtalet, liksom våra övriga avtal, strider dock inte mot gällande diskrimineringslagstiftning.
I lagen, som är följden av ett utförligt EG-direktiv från 1999, framgår tydligt att förbudet inte gäller om det finns sakliga skäl. Ett sådant skäl är just kvalifikationstid, vilket även framgår av EG-direktivet. Samtliga avtal innehåller kvalifikationstider på skilda områden, exempelvis helglön, semester eller föräldrarlön. Även viss arbetsrättslagstiftning och andra ersättningssystem i samhället innehåller olika regler för kvalifikationstid för att komma i åtnjutande av en viss förmån. Sammantaget kan vi konstatera att våra gällande riksavtal inte strider mot gällande lagstiftning på området.
Slutligen kan jag bara konstatera att varken bageriavtalet eller något annat av våra avtal ger möjlighet till provanställning. Denna anställningsform förhandlade vi bort 2004 och den är numera inte tillåten.