Fackavgiften till Livs höjs med 22 kronor/månad från 1 januari för aktiva medlemmar. Pensionärer får en höjning med 10 kronor/månad. Ytterligare höjning väntas på grund av alliansens förändringar av a-kassan.

[Ur nummer: 12/2006] Höjningen med 22 respektive 10 kronor har Livs representantskap fattat beslut om. Det var dock flera mötesdeltagare som ville skjuta på höjningen en bit in på året.
– Jag ser också behovet av att höja medlemsavgiften. Men att det görs samtidigt som avgiften till a-kassan höjs gör mig orolig, sade Kajsa-Liza Axdorff, från Livs avd Bergslagen.
Hon lade därför ett förslag att vänta till kollektivavtalen är undertecknade och medlemmarna fått mer i plånboken. Hon fick dock inte repskapet med sig.
– Det är viktigt att vår motpart vet att vi har tillräckligt med pengar för att gå i konflikt. Det här tror jag alla medlemmar inser, sade Hans-Olof Nilsson, Livs ordförande.
Det är ovisst hur regeringens förslag om höjd avgift till a-kassan kommer att slå. Riksdagen ska ta beslut den 20 december. För Livs del handlar det i dagsläget om 257 kronor/månad plus eventuell höjning för fördyrad administration.