Populär tandfond
bakom billigare tandvård

När fackavgiften blir dyrare behövs nya förmåner för att hålla kvar medlemmarna. Milkofacken har sedan några år en gemensam tandfond, kallad Mjölktanden, som ger medlemmar hälften tillbaka på tandläkarräkningen.

[Ur nummer: 01/2008] För att vara med i fonden måste man vara med facket. Fonden är gemensam för tjänstemän och kollektivare.

Populär lösning
Förutom Livsklubbarna inom Milko är det Sif och Ledarna som har fonden. Det kostar 60 kronor i månaden och täcker halva kostnaden. En årlig undersökning på 600 kronor ger 300 tillbaka. En avancerad lagning för 2 000 kronor blir reducerad till 1 000 kronor.
– Det är en populär lösning. Jag tror att den bidragit till att många är med i facket, säger Håkan Eriksson, klubbordförande på Milko i Bollnäs.
60 medlemmar jobbar på ysteriet i Bollnäs som ett tag hade problem att få råvara på grund av stigande priser på skummjölkspulver.
– Nu ser det bättre ut, säger Håkan Eriksson. Priset på ost stiger. Vi gör olika hårdostar med kvalitet som extra lagrad Grevé, mager hälsosam ost och exportost, Sörgården, som nu också ska säljas på hemmamarknaden.