[Ur nummer: 05/2008] Som ett vårtecken kommer pinnglassarna. I år lockar marknadsledaren GB Glace med både retro och exotism, såsom Lakritspuck och Magnum Mayan Mystica. Gott och mumsigt i vårsolen, men varifrån glassarna kommer står inte på förpackningarna. Konsumentkontakt talar om att Lakritspucken kommer från Portugal och nya Magnumen från Italien. Solen har de förhoppningsvis med sig.
SiaGlass som endast har en produktionsanläggning i Slöinge i Halland är pigga på att tala om ursprungsmärkning. På vårens glasskarta har Sia Glass satt svensk flagg på alla glassar som kommer från den egna fabriken. Därutöver har de en avdelning för importerade glassar från Belgien och Danmark. Men det är inte så många.
Sia-glass erbjuder också mindre kunder en större frysbox som gör att de själva kan hålla fler glassar i lager och på detta sätt minska transporterna. Sia Glass räknar med att minska transporterna med 50000 kilometer under första året.