[Ur nummer: 07/2008] Som vanligt svämmar landets parker över av kulturaktiviteter i sommar. Håll ögonen på Lars Winnerbäcks sommarturné i Riksteaterns regi, med premiär den 10 juli i Helsingborg. På två scener uppträder Winnerbäck, kritikerrosade komikern och poeten Emil Jensen, samt Cissi Nour och Maud med vassa humorshowen Almost like boys. Som om det inte vore nog gästar också Maia Hirasawa (de sju första spelningarna) och hyllade Markus Krunegård (de nio nästföjande). Sofia Karlsson gör de sista fem spelningarna mer visbetonade.
– Dessutom kommer det att finnas kafé och en liten kläd?affär, det är som en ambulerande liten festival, säger producenten Henric Herlenius.
Folkets hus och parker satsar på rock, med turnén ”Parksommar” där Backyard Babies och Ångebandet Takida spelar. Premiär den 31 juli i Malmö.
Vill man lyssna till lite mer familjevänlig musik fortsätter populära Allsång på Skansen – och gästas i år av idol-vinnaren Marie Picasso.
Den som vill vara mer aktiv kan bege sig till Folkets hus och parker som även detta år fortsätter med kurser i breakdance, tillsammans med Cirkus Cirkör och Ultimate Desperados. Befinner man sig i Stockholm har man turen att kunna njuta av Parkteaterns rika utbud alldeles gratis. Till höjdpunkterna hör tre dagars streetdancefestival från den 15 augusti, med föreställningen Pump up the jam, och operan Gianni Schic??chi i regi av Folkoperans chef Mira Bartov.
Se turnéplaner för mer info: www.fhp.nu, www. riksteatern.se, www.stadsteatern.stockholm.se/
parkteatern/vad.asp