[Ur nummer: 07/2008] Almedalsveckan firar i år 40-årsjubileum och slår på stort med en gigantisk invigningsceremoni söndagen den 6 juli. Då finns chansen att lyssna till de riktiga tungviktarna inom svensk politik.
– Det blir som ett stort möte där alla kan träffa alla. Alla tidigare talare från 1968 och framåt kommer att medverka, säger projektledare Karin Lindvall.
Det finns mycket mer att upptäcka än de etablerade partiernas talare. Allt från rättvisemärkta kläder till vad vi gör med en åldrande befolkning diskuteras.
Den 6 juli tar till exempel Krav och Svenskt Sigill upp hur klimatmärkningen ska bli mest effektiv.
Och om mat, klimat och politik handlar det när Stiftelsen Måltidsmuseum i Grythyttan anordnar ett seminarium tillsammans med Sveriges Hotell och Restaurangföretagare samt Hotell och Restaurang Facket, torsdagen den 10 juli.