[Ur nummer: 02/2009] – Jag har sagt till arbetsgivarorganisationen, Svensk handel, att vi inte går med på att de tar över vårt avtal, säger Nicklas Nilsson, Livs lokalombudsman i avdelning 4 Stockholm.
En förhandling har hållits på Ica Flygfyrens begäran. Nicklas Nilsson har tillsammans med Kicki Svensson, Livs kontaktombud på butiksbageriet, förklarat förbundets ståndpunkt. Bageri- och konditoriavtalet mellan Livs och Livsmedelsföretagen, Li, gäller fram till 2010. Någon avsikt att avträda det finns inte.
– Jag har haft sedvanliga och bra kontakter med Ica Flygfyren. Vi har tidigare sagt att företaget kan gå med i Li om det vill ha hjälp med rådgivning vad gäller vårt avtal. Det har Ica Flygfyren också gjort. Går företaget ur Li så blir det åter frågan om ett hängavtal. Det var det från början. Vi har inga problem med det, säger Nicklas Nilsson.