[Ur nummer: 03/2009] Det börjar bra i avvägt tempo. Dialogen får VG överlag och det är bett i de repliker som behöver skärpa och driver handlingen framåt. Kamera?arbetet är också bra, särskilt när landskapet får spela en roll, och musiken är helt okay. För Apple är det också mer än okay: sällan har man väl sett så oblyg produktplacering i en svensk film; med en bärbar Mac kan en hacker ta sig in i vilka bankkonton och e-postkonton som helst (det kanske går bra med en pc också?).
Noomi Rapace som den säregna Lisbeth Salander är understundom alldels lysande bra som orädd efterforskare. Och Michael Nyqvist är sympatiskt nedtonad som frifräsande reporter. Filmens övriga rollfigurer är också ovanligt trovärdigt gestaltade. Den danske regissören Niels Arden Oplev verkar vara en fin instruktör.
Arbetet i klipprummet har också gett bra resultat. Även om jag personligen tycker att en grym våldtäktsscen kunde ha tonats ner, eller åtminstone kortats, att en eller annan transportsträcka kunde ha tätats till och att närbilder på lemlästade lik är påfrestande.
Män som hatar kvinnor är som helhet en spännande och mycket kompetent producerad thriller.

Filmtitel: Män som hatar kvinnor
Regi: Niels Arden Oplev
Skådespelare: Noomi Rapace, Michael Nyqvist med fler.