[Ur nummer: 03/2009] En ny oppositionell tidning har startats i Stockholm av tidningsmannen Johan Ehrenberg på ETC. Den är prenumererad och heter ETC Stockholm och kommer varje fredag.
I det första numret skriver förste ombudsmannen på LO-distriktet i Stockholm, Elisabeth Brandt Ygeman, ledaren som har rubriken ”Stockholm behöver en välfärdschock – skicka notan till staten”.
LO-distriktet kommer att stödja tidningen rent politiskt, men inte ha något ägande.
– Vi är med i redaktionen och kommer med uppslag. Vi kommer också att turas om att skriva ledarartiklar tillsamman med vänsterpartiet och miljöpartiet, alltså de som bildar opposition i Stockholm, säger Brandt Ygeman .
LO-distriktet har ännu inte börjat göra aktiva insatser för att sälja ETC Stockholm. Man kommer att diskutera med LO-distriktets avdelningar hur stödet ska se ut. Det kan vara frågan om att erbjuda medlemmar prenumerationer, att göra förfrågningar om det finns intresse från arbetsplatsklubbar att ha tidningen.