[Ur nummer: 06/2009] Detta är en stillsamt charmig fantasi om hur fru Fortuna skulle kunna sammanföra människor som är på drift i tillvaron, fastän den tycks väl?ordnad, och som söker något större än sig själva men sällan får till det.
Dustin Hoffman, fyllda 70, och Emma Thompson, nybliven 50-åring, lyckas lyfta en ganska osannolik historia till trivsamma höjder. Och genom superskicklig hantering av dialog och knivskarp föreställningsförmåga tror jag att de även kan få publiken, särskilt singlar, att reflektera över att man nog måste se sig själv i vitögat om man vill hitta livets salt.
Det är underhållande att se hur Hoffman, som misslyckad jazzpianist som försörjer sig på att skriva jinglar till tevereklam, och Thompson, som frustrerad marknadsundersökare på Heathrow, kan få en bagatell att växa utanför sina begränsande och banala ramar.
Snyggt jobbat!

Filmtitel: Last chance Harvey
Regi: Joel Hopkins
Skådespelare: Dustin Hoffman, Emma Thompson m. fl.