[Ur nummer: 07/2009] * Ekologiskt och närproducerat. Den 17-20 maj genomfördes fackmässan Eko?Nord i samarbete med Interfood i Göteborg. Drygt 100-talet företag ställde ut på EkoNord, de flesta med ekologiska produkter, men mässan var även öppen för företag med närproducerat.

* Färre än väntat. Arrangörerna hade räknat med 10000 besökare men det kom knappt 6 000. Företrädare för stora företag såsom Arla och Skånemejerier tyckte, enligt internetsidan, www.ekoweb.nu, att det var för få besökare för att de skulle känna sig nöjda. De små företagen betonade däremot att de uppskattade möjligheten till ”kvalitetssamtal som kan leda till affärer”.

* Få livsmedelsarbetare. I montrarna syntes inte många livsmedelsarbetare. Hos Santa Maria var det professionella reklamare som talade för de gröna varorna. Ett undantag var Laggen i Ludvika där en medlem i Livs fick vara med och ge sin syn på hur maten ska produceras.