[Ur nummer: 09/2009] Det irländska facket Siptu hotar med strejk efter att Coca-Cola HBC beslutat att säga upp 130 fast anställda och ersätta dem med inhyrd personal från ett bemanningsföretag. Några av de uppsagda har jobbat hela livet på Cola.
I Peru har bryggerifacket, Sinatrel, träffa ett kollektivavtal med Coca-Colas lokala tappningsföretag som ger rätt till två dagars betald föräldraledighet. Det är en historisk händelse i Peru. Aldrig tidigare har ett privat företag erkänt de anställdas rätt att vara barnlediga.
Coca-Cola Company är det första USA-baserade transnationella företag som erkänner den globala federationen för livsmedelsarbetare, IUL. Två gånger per år träffas representanter från världens Coca-Cola fackföreningar företagsledningen i Atlanta för att lösa konflikter inom det globala företaget. En sådan är de osäkra jobben.