[Ur nummer: 10/2009] I slutet av september sammanträder Livs förbundsstyrelse i utkanten av Marbella på spanska solkusten.
– Under tre intensiva sammanträdesdagar ska vi i förbundsstyrelsen planera arbetet framåt och diskutera hur vårt arbete ska läggas upp under den kommande kongress-
perioden, berättar Hans-Olof Nilsson, Livs förbundsordförande och konstaterar att det är bra för den nya styrelsen att göra med tanke på de många tunga åtaganden som kongressen beslutat
* Varför förläggs detta sammanträde till Spanien och inte någonstans närmare?
– Vi kommer att kombinera styrelsemötet med att titta närmare på Centro Forestal Sueco (CFS) som är en svensk rehabiliteringsanläggning för medlemmar i Skogs- och träarbetareförbundet (som numera ingår i GS-facket med grafikerna).
* Varför är det viktigt?
– CFS har tidigare ”stött på” de olika förbunden inom industrin i syfte att få flera intressenter och därmed också en större beläggning i framför allt sin rehabiliteringsverksamhet. Man säger sig också nå goda resultat vilket naturligtvis gör det intressant för oss med tanke på att vi fortfarande har många medlemmar som skadar sig i jobbet, berättar han och fortsätter:
– Vi vill därför titta närmare på verksamheten och om det motsvarar våra förväntningar kan det mycket väl vara ett bra komplement till arbetsmiljöarbetet att diskutera i kommande avtalsrörelse. Vi har också fått ett bra pris för vår vistelse. Det kommer inte att kosta mer att sammanträda i Spanien jämfört med om vi gjort det i Sverige.