[Ur nummer: 10/2009] ”Att ha eller inte ha ett jobb” är en ny utställning på EWK-Museet Centrum för politisk illustrationskonst, beläget på plan 3 i Arbetets Museum i Norrköping.
Det är den brittiske illustratören Steve Bell som möter EWK med teckningar kring temat arbetslöshet. Steve Bell är chefscartoonist på den brittiska tidningen The Guardian. År 1977 började han frilansa som tecknare och utvecklade sig till att bli en vass politisk illustratör. Sedan 1990 gör han flera politiska illustrationer i veckan för tidningens ledarsidor.
Till Steve Bells och EWK:s teckningar har man även kopplat äldre tiders brittiska satirteckningar som är inlånade från The British Cartoon Archive vid University of Kent’s Templeman Library, Canterbury.
Utställningen invigdes den 19 september och pågår till den 31 januari 2010.