[Ur nummer: 11/2009] Fackliga förhandlingar pågår om neddragningar på Arla Foods mejeri i Göteborg efter ett inriktningsbeslut om att flytta fruktyoghurten till Linköping.
– Det är 21 tjänster som berörs. Eftersom det har funnits ett stort antal visstidsanställda på mejeriet är vår ingång i förhandlingarna att det över huvud taget inte ska behöva sägas upp någon fast anställd personal, säger Jörgen Samuelsson, Livs klubbordförande.
Vilket antal det kommer att landa på kan han ännu inte säga.
– Någonstans i mitten blir det väl, spår han.
Han tycker att det är lite bittert för killarna och tjejerna på fruktyoghurten att de ska förlora produkten, när de hållit så hög produktionskvalitet. Men Linköping är specialproduktsmejeriet och den kalkylerade besparingen på 18 miljoner var för stor för att komma åt.
Nya investeringar sker i varje fall i Göteborg. Nya maskiner ska packa k-mjölken.
– Det är bra, men det kommer också leda till färre jobb, konstaterar Jörgen Samuelsson.