Danish Crown förlänger osäkra anställningsformer

Genom att lägga ut rekryteringen av personal på ett bemanningsföretag och sedan visstidsanställa har Danish Crown skapat sig en egen osäker anställningsform på två år.

[Ur nummer: 01/2010] Så funkar det på den nya köttpacken som Danish Crown har startat i Jönköping.
Den som börjar jobba på fabriken får först en visstidsanställning på Lernia Bemanning och sedan en ny visstidsanställning på Danish Crown.
– Det var ju inte riktigt så det var tänkt, när Livs centralt gick med på att avtala bort den sex månader långa provanställningen mot en maximal visstidsanställning på tolv månader, konstaterar Christina Pedersen, Livs lokalombudsman, som hållit i medlemsvärvning och klubbildande på Danish Crown.
Att företaget vill sålla innan de tillsvidareanställer tycker hon inte är underligt. Vissa personer passar och andra passar inte för ett sådant här jobb, men att låta den osäkra anställningen löpa under två år är för lång tid.
120 personer har rekryterats till anläggningen. Det är fortfarande ett 30-tal som är inhyrda.
– Men jag vill inte klaga på samarbetet med Lernia Bemanning i Jönköping. Dom är seriösa och det har gått bra, säger hon.
Tidigare var nyrekrytering av personal något som arbetsförmedlingen och personalchefer samarbetade om. Några stora företag har numera lagt över den arbetsuppgiften på bemanningsföretag.
– Jag kan inte låta bli att tycka att det är märkligt. Det är en dyr omväg för arbetsgivaren, säger Christina Pedersen.