[Ur nummer: 02/2010] För att lättare kunna samarbeta med andra har Spendrups bildat ett distributionsbolag som heter Bryggeritransporter i Bergslagen. Hela Spendrups distribution förs över till det nya bolaget.
– Vi söker efter möjligheter till samarbete med andra distributionsbolag som levererar till samma butiker. Vi tror att det är lättare att hitta rationella lösningar om vi skapar lite distans till vårt eget. Därför har vi lagt det i ett eget bolag, säger Jens Spendrup, vd på bryggeriet.
Det är det nya distributionsbolaget som samarbetar med Coca-Cola som är en konkurrent på läskedrycksmarknaden. Samtal förs med andra möjliga partners. Vilka det är vill Jens Spendrup ännu inte avslöja.
– Vi ser oss själva ungefär som Pressbyrån. Vi kan tänka oss att samarbeta med alla som levererar till samma butiker. Grunden är våra drycker, säger Jens Spendrup.