[Ur nummer: 04/2010] Hot cuisine, Västkustfilé och Stålboms konditori får Livsmedelsarbetareförbundets arbetsmiljödiplom. Det är en grupp regionala skyddsombud som tagit fram diplomeringen och jobbat med den.
Per-Ola Karlsson är regionalt skyddsombud och klubbordförande på diplomerade Västkustfilé.
– Vårt företag har haft mycket fokus på arbetsmiljöarbetet. Det gäller att upprätthålla rutiner, systematiskt arbete, skyddskommitténs möten och skyddsronder.
Dessutom har han själv hållit i utbildning i Bättre arbetsmiljö (Bam) för personalchefen och alla arbetsledare på Västkustfilé. Enligt arbetsmiljöavtalet är utbildningen på 40 timmar.
– Det känns som om vi har hög kompetens, säger han. Dessutom är det roligt med den mediala uppmärksamhet som vår diplomering leder till. Jag var i Skällinge och besökte Hembageriet där och då såg jag att arbetsgivaren fortfarande har diplomet uppsatt. Bageriet var ett av de första som fick det. Det var 2005.