Mål & Medel ringde klubbarna på de uttagna arbetsplatserna

[Ur nummer: 04/2010] * Veronicka Fridh, Atria Lithells i Sköllersta
– Det är beklagligt att det inte varit möjligt att nå en samsyn i Las-frågan och vi hoppas fortfarande på en lösning utan konflikt. Det är absolut rätt fråga att ta strid för. Vi måste ha anställningsskydd. Nu har vi gått runt och informerat medlemmarna.

* Robert Kuusikko, Milko i Sundsvall
– Jag tycker att vi är väldigt bra förberedda, även om det är ovant. Vi har inte varit med om blockad och strejk tidigare. Styrelsen får gå strejk?vakt. Vi gör upp ett schema. Jag har bara hört positiva kommentarer från medlemmarna.

*Peter Pegrell, Dafgårds i Källby
– Vi har redan varit i Radio Skaraborg och talat om varslet och sagt att vi ska ha ett medlemsmöte idag. Det behövs mycket information. Att täppa till arbetsgivarens möjlighet att ”runda Las” är en fråga om solidaritet med dem som blir uppsagda.

* Lars Jansson, Spendrups i Grängesberg
– Vi har mailat information om varslen till alla medlemmar. Också till de oorganiserade. De är inte så många, men de måste få klart för sig att varslet också gäller dem.

* Ingmar Kjaer, Marabou i Upplands Väsby
– Jag tycker vi har koll på bemanningsföretaget. Det ska rapportera när en ny inhyrd kommer och hur länge. Det är deras skyldighet att följa spelreglerna och vi har informerat dem om våra varsel om blockad mot ny bemanning och strejk.

* Johan Persson, Pågen i Göteborg
– Strejkvakter och en tillfällig lokal där medlemmar och konfliktkommittén kan samlas är inga problem. Det ordnar vi. Las är absolut rätt fråga att ta strid för. Vi delar ut flygblad och mailar om varslet.

* Kent Wahlberg, Pågen i Malmö
– Nu är det rätt tidpunkt att ta strid om Las-frågan. Väntar vi kan det bli för sent. Vi kommer att sitta ett helt dygn i pausburarna och informera om varslen. På lördag är det medlemsmöte. Vi har strejklokal. Det blir Folkets hus.